Nieuws vanuit het schepencollege

Landschapsdokters
Het college gaat akkoord met de verderzetting van het project 'Landschapsdokters' in de periode 2016-2018. De voorbije jaren werden de landschapsdokters ingezet bij het beheer van de eigendommen van Kempens Landschap in Heist-op-den-Berg (Speelbergenbos, kapel Celen, Netelei) en ook in gemeentelijke eigendommen. De gemeente staat immers in voor het beheer van de terreinen in eigendom van Kempens Landschap op haar grondgebied.
Door een klaverbladfinanciering vanuit vier partijen (Vlaanderen, provincie Antwerpen, gemeente en Kempens Landschap) werd een project in het kader van de lokale diensten economie goedgekeurd.
Hierdoor kan een sociaal tewerkstellingsproject worden verdergezet dat reeds loopt in 14 gemeenten en waarbij 11 voltijdse arbeiders ingezet worden.
De provincie Antwerpen wil het project blijven ondersteunen met een jaarlijkse financiële bijdrage van 200.000 euro.
De gemeentelijke bijdrage bedraagt 10.000 euro per jaar. Hiervoor worden jaarlijks 1.350 manuren terreinarbeid gepresteerd in Heist-op-den-Berg.

Asfaltherstelling Lerrekensstraat en Jespersweg
In de Lerrekensstraat (zuidelijk gedeelte,tussen de Liersesteenweg en de Heistse Hoekstraat) moet een lokale asfaltherstelling worden uitgevoerd. De zone waar de herstelling wordt uitgevoerd heeft een grootte van ongeveer 350 m². De kosten voor de lokale herstelling worden geraamd op 12.793,94 euro.
In de Jespersweg zal eveneens een lokale asfaltherstelling uitgevoerd worden. De oppervlakte van deze lokale herstelling bedraagt ongeveer 150 m². De kosten hiervoor worden geraamd op 5.483,11 euro.
De lokale asfaltherstellingen in de Jespersweg en de Lerrekensstraat zullen gelijktijdig worden uitgevoerd.

Aanleg drinkwaternet in Pompoenstraat
Het college gaat akkoord met de uitbreiding van het drinkwaternet door Pidpa in een verkaveling in de Pompoenstraat. De kosten hiervoor worden geraamd op 91.842,67 euro. Deze uitbreiding van het drinkwaternet is noodzakelijk voor het aansluitbaar maken van de verkaveling. De kosten zijn ten laste van de verkavelaar.

Nieuws vanuit de gemeente

Proevertjestocht in Schriek
Wandel mee op 31 mei in Schriek! Wissel je die wandelinspanning graag af met wat lekkere proevertjes? Schrijf dan snel in bij de dienst Toerisme! Meer weten?

Aanvraag sportaccomodatie
Wil je in seizoen 2015-2016 met je vereniging gebruik maken van de gemeentelijke sportaccommodatie? Breng dan uiterlijk op 1 mei je aanvraag binnen op de sportdienst. Meer weten?

Distels bestrijden
Als eigenaar, huurder of gebruiker van een stuk grond moet je de bloei, zaadvorming en de uitzaaiing van schadelijke distels bestrijden. Meer weten?